Home / Vijesti / Najnovije / Opšta politika Distrikta za period 2013. – 2016. godine izazvala oštre rasprave

PD Team work

O društvu
Video

Statistika

Članova : 3259
Sadržaj : 834
Web Linkovi : 37
Posjete Sadržajima : 2610557
Opšta politika Distrikta za period 2013. – 2016. godine izazvala oštre rasprave PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Lipanj 2013 07:05

Prijedlog opšte politike Brčko distrikta za period 2013. – 2016. godine izazvao je veliko interesovanje poslanika na današnjem skupštinskom zasijedanju.  Preko 50% poslanika uzelo je učešće u raspravi, a opozicija je iznosila brojne kritike na pomenuti prijedlog.

Suad Burić je istakao da SDP smatra da ovo nije opšta politika nego da je uopštena politika, vrlo lukavo napisana sa ciljem sakrivanja pravih namjera trenutne vlasti u Brčkom, a sve u svrhu ostvarivanja ličnih i stranačkih ciljeva. “Da su bili iskreni u svojoj namjeri i donijeli dokument koji je u korist svih građana Distrikta, onda bi ovaj dokument bio donesen prije usvajanja budžeta. Ako uzmemo u obzir samo oblast privrede, vidimo mnogo stvari koje je nemoguće ostvariti, a sa druge strane, kada govorimo o mladima, bitno je istaći da još uvijek nemamo Zakon o mladima niti omladinsku politiku” kazao je Burić.

Milan Purić (SDS) naglasio je da je Opšta politika prilično koncizno sročena orijentacija vlasti u narednom periodu i da sadrži sve bitne elemente koje takav dokument treba da ima. “Stoji da je potrebno dodati ponešto. Ja sam iznio neke sugestije oko razvoja poljoprivrede odnosno subvencioniranja u poljoprivredi i oko reformi javne uprave.  Ima toga još, ali mislim da je ovo dokument koji garantuje da ga je moguće realizovati u periodu na koji se odnosi ukoliko to bude pratio i adekvatan program Vlade i ažurnost prilikom realizacije” reko je Purić.

“Prioriteti u Brčko distriktu su prvenstveno ulaganje u zdravstvo, adekvatno snabdijevanje vodom i obezbjeđenje novih radnih mjesta kao i očuvanje postojećih. To neće biti lako realizovati ali ćemo sve učiniti da sačuvamo postojeća i ostvarimo nova radna mjesta dovođenjem novih investitora i eventualno upotrebom neutrošenih sredstava u te svrhe” saopštio je predsjednik skupštine Đorđa Kojić.

 

Slučajni Video

 

Radio ONYX

Muzičke želje i pozdravi!
Ukucate SMS poruku:
BN ONYX i tekst poruke i pošaljete na broj zemlje u kojoj se nalazite:

Izaberite Vaš Pleyer!
   

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 329 

Slučajna Slika

bubnjari.jpg
Baner
Baner
Baner

Radio stanice

Vicevi