Home / Vijesti / Najnovije / Zahtjevi za entitetsko državljanstvo i u matičnim kancelarijama van grada

PD Team work

O društvu
Video

Statistika

Članova : 3259
Sadržaj : 834
Web Linkovi : 37
Posjete Sadržajima : 2610560
Zahtjevi za entitetsko državljanstvo i u matičnim kancelarijama van grada PDF Ispis E-mail
Srijeda, 26 Lipanj 2013 20:04
Šefica Odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta BiH Cvijeta Tanasić i šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Uroš Vojnović održali su danas konferenciju za medije kako bi javnost informisali o problemu i razlozima nastalih gužvi u šalter salama Odjeljenja za javni registar, kao i o skraćenom vremenu za rad sa strankama na šalterima do 12.00 časova.
„Zbog ogromnog broja zahtijeva, kao na primjer danas do 12.00 časova kada je u šalter sali primljeno 480 raznih zahtijeva koji potom idu na dalju obradu prije nego što posao za građane bude u potpunosti završen, što nije moguće ukoliko se tokom cijelog radnoga vremena pribavljaju zahtjevi“, objasnila je Cvijeta Tanasić.

Na konferenciji je istaknuto i da su prioritet zahtjevi za pribavljanje entitetskog državljanstva, posebno za građane kojima ističe rok važenja lične karte, jer je navedeni obrazac neophodan u procesu pribavljanja nove lične karte.

„Postoji još i problem kvara u sistemu ventilacije koji je u fazi popravke, ali kako građani ne bi ostali uskraćeni za neku hitnu uslugu radi pribavljanja potrebnih dokumenata, Odjeljenja je osposobilo šalter salu u Pododjeljenju za lična dokumenta koja uredno radi do 15.00 časova“, dodala je Tanasićeva.

Novina je i ta da je započeto primanje zahtjeva za entitetsko državljanstvo u matičnim kancelarijama i van grada, odnosno u prigradskim naseljima i selima, dok se ne uspije riješiti nastalo zagušenje i uspostave normalni uslovi za rad.

Službenici iz Odjeljenja za javnu bezbjednost takođe su podnijeli teret jer su bili zaduženi da taj red koji se stvara ispred šaltera regulišu.

„Ogromno je nezadovoljstvo građana, ali i dalje postoje načini da se dođe do svakog potrebnog dokumenta“, istaknula je Tanasićeva ističući i dalja nastojanja na primjeni Zakona o upravnom postupku kako bi se dokumenti za potrebe organa uprave međusobno unutar Odjeljenja mogli službenim putem razmijeniti što bi svakako bila olakšica za građane.

Uroš Vojnović, šef Odjeljenja za javnu bezbjednost, pozvao je građane na razumijevanje, ističući da odjeljenja ulažu maksimalan trud kako bi ispunili njihova očekivanja s ciljem da prava građana budu ostvarena. On je još dodao da će se na sljedećem zasjedanju Vlade tražiti da rokovi, u smislu podnošenja aplikacija za različite javne pozive, a tiču se današnjeg i jučerašnjeg dana, produže kako prava građana ne bi bila ugrožena.
 

Slučajni Video

 

Radio ONYX

Muzičke želje i pozdravi!
Ukucate SMS poruku:
BN ONYX i tekst poruke i pošaljete na broj zemlje u kojoj se nalazite:

Izaberite Vaš Pleyer!
   

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 332 

Slučajna Slika

Scanned at 27-03-2007 16-14 (2).jpg
Baner
Baner
Baner

Radio stanice

Vicevi